Verpakking
Type
  • + Bekijk meer
  • - Toon minder
Kleur
  • + Bekijk meer
  • - Toon minder
Prijs
29 Artikelen
Sorteer op
Zand & Grond

Zand & Grond

Zand en grond koop je bij Bakker Buitenleven

Wanneer je zand en grond wilt gaan bestellen om aan je terras, tuin, stoep of oprit te werken, neem je natuurlijk alleen genoegen met het beste. Bakker Buitenleven is dé sierbestrating en toebehoren specialist van Nederland en dat laten we graag zien. Wij beschikken over een breed assortiment en veel ervaring. Onze goed opgeleide en vriendelijke medewerkers leggen veel nadruk op service en luisteren aandachtig naar uw persoonlijke eisen en wensen.

Jouw zand en grond bestellen is gemakkelijk, wij voorzien je van klantgerichte ondersteuning en je kunt rekenen op snelle levering tegen scherpe prijzen. Vertel ons dan ook waar je het zand voor gaat gebruiken, wat je plannen zijn en wees specifiek over je voorkeuren. Omdat het assortiment waaruit je kunt kiezen bij ons zo gevarieerd is, kunnen we je misschien wel verrassen met professionele tips en gouden ideeën. Met de uiteenlopende soorten zand en grond die verkrijgbaar zijn bij Bakker Buitenleven begint jouw tuin al goed!

Verschillende soorten zand

Het ene zand is het andere niet. Verschillende soorten zand hebben hun eigen unieke specificaties en kunnen dus voor diverse doeleinden worden gebruikt. Om jouw keuze iets gemakkelijker te maken hebben wij de keuzemogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Inveegzand

Wanneer de voegen tussen je tuintegels of klinkers beginnen te verzakken is het een uitstekend idee om deze te vullen. Met inveegzand, ook wel brekerzand genoemd, kun je deze voegen snel en eenvoudig opvullen. Op die manier ligt de bestrating stevig en voorkom je verzakkingen, gebroken tegels of andere teleurstellingen. Binnen het inveegzand zijn diverse types verkrijgbaar. Vraag naar advies van onze behulpzame medewerkers om voor jouw terras of bestrating het juiste inveegzand te bestellen. De meeste inveegzanden zijn bij ons te bestellen in zakgoed.

Ophoogzand

Voor een stabielere basis onder je sierbestrating adviseren wij om een ondergrond van ophoogzand aan te leggen. Ophoogzand, ook wel straatzand of stopzand genoemd, heeft een waterdoorlatende kwaliteit om ongewenst water sneller af te voeren. Daarnaast geeft het de stevigheid die nodig is om een stabiele en mooie sierbestrating neer te leggen. Het ophoogzand is bij Bakker Buitenleven te bestellen in Big bags, minibags of zakgoed. Heb je de voorkeur voor los gestort straatzand? Ook dit behoort tot de mogelijkheden!

Speelzand

De zandbak, of het zand dat je gebruikt om een speelplaats met glijbaan, wipkip en schommel aan te leggen, moet natuurlijk voldoen aan speciale eisen. Speelzand is zeer fijn en schoon, waardoor dit type zand uitstekend te gebruiken is voor kinderspeelplaatsen. Naar hartenlust scheppen, aanraken, spelen en ravotten kan dan ook zonder zorgen in het speelzand van Bakker Buitenleven.

Wij leveren ons speelzand in Big bags, minibags of zakgoed. Grote hoeveelheden kunnen wij natuurlijk op projectlocatie komen storten. Wil je liever niet online bestellen, dan kun je het speelzand ook komen afhalen uit voorraad bij ons in Heemskerk.

Stabilisatiezand

Ben je van plan sierbestrating te leggen met een dikte van minder dan 3 centimeter? Of heb je om een andere reden een ondergrond nodig die extra stevig en hard is? Met stabilisatiezand leg je een stabiele basis voor je tuin- of sierbestrating. Met een verharde onderlaag voorkom je breken of zwakte bij keramische tuintegels of tegels van natuursteen. Stabimix of stabizand zorgt voor een klein laagje dat zo stevig is dat het vergeleken kan worden met een betonvloer. Zorgeloos over je terras met prachtige sierbestrating wandelen begint dus met stabilisatiezand, verkrijgbaar bij Bakker Buitenleven!

Zwart zand

Tuinaarde, ook wel bekend als zwart zand, is de onbemeste grond die inzetbaar is voor uiteenlopende doeleinden. Je kunt met zwart zand namelijk de tuin ophogen en borders maken op de plaatsen waar jij dat wilt. Omdat het  zwarte zand van Bakker Buitenleven uitstekend water doorlaat en geen verontreinigingen of onkruiden bevat is het perfect te gebruiken in jouw tuin. Bestel zwart zand online in Bigbags, minibags of profiteer van scherpe prijzen door het los te laten storten in jouw tuin.

Verschillende soorten grond

Net als bij zand geldt ook voor grond dat Bakker Buitenleven een brede selectie heeft gemaakt om uit te kiezen. Je kiest gemakkelijk de juiste soort grond voor je project door precies te weten wat de voordelen zijn van elk type. Wij maken het je gemakkelijk:

Tuingrond

Zwarte grond kopen voor in je tuin helpt je om organische stoffen in de bodem te brengen. Stoffen die jouw gras, planten en bomen nodig hebben om groot en sterk te worden. Door al die stoffen die je bodem verrijken is tuingrond zeer vruchtbare grond en heeft het een hoger gewicht dan potgrond. Tuingrond heeft weinig poriën ten opzichte van potgrond. De combinatie van tuinturf en compost levert grond op. Door de juiste samenstelling te kiezen en tuingrond op de juiste plekken in combinatie met andere grondstoffen te gebruiken wordt jouw tuin een oase van groen. Vraag onze goed opgeleide medewerkers naar de juiste combinaties en typen voor jouw project.

Potgrond

Potgrond is een vruchtbare grond waarbij de voedingsstoffen uitstekend in balans zijn. Het is minder zwaar dan tuinaarde en heeft een luchtige samenstelling. Juist door het uitstekende luchtgetal van potgrond en de aanwezigheid van veel veencomponenten en andere grondstoffen krijgen de wortels van jouw planten veel kans om te groeien. Maak de juiste keuze en ga voor kokos potgrond, moestuin potgrond, kwekers potgrond of tuinplanten potgrond.

Afhankelijk van wat jij van plan bent met je tuin, heeft Bakker Buitenleven altijd de juiste soort  potgrond voor jou in huis. Of je planten nu zandgrond nodig hebben om te groeien, het goed doen in kleigrond, of juist zavelgrond nodig hebben. Vraag onze ervaren medewerkers voor de beste keuze in jouw tuin.

Hoeveel m3 zand/grond per m2 heb je nodig?

Om precies te berekenen hoeveel zand of grond u bestellen moet, is het belangrijk om zorgvuldig te meten. Meet de breedte en lengte in strekkende meters op en vermenigvuldig deze met elkaar. Je weet dan hoeveel vierkante meters je hebt waarvoor je zand of grond wilt laten storten. Heb je dus een stuk tuin van 4 bij 6 meter waarvoor je zand wilt bestellen om op te hogen, of tuinaarde wilt bestellen zodat je kunt beginnen met je moestuin? Dan weet je dat je 24 vierkante meter nodig zult hebben (4x6).

Maar hoe bereken je dan hoeveel kubieke meters zand of grond je moet bestellen? Meet simpelweg hoeveel hoger (of minder diep) jouw eindresultaat moet zijn. Zodra het aantal hoogtemeters bekend is, vermenigvuldig je dit simpelweg met het aantal vierkante meters. 24 x 0,4 meter komt dan dus uit op 6 m3. Hulp nodig met meten of berekenen? Vraag onze behulpzame medewerkers om advies op maat!

Levering zand/ grond op locatie

Bestellen bij Bakker Buitenleven staat garant voor hoge kwaliteit, scherpe prijzen en uitstekende service van dé tuinspecialist in Nederland. Onze eigen logistieke afdeling bezorgd met de Bakker Buitenleven vrachtwagen alleen in Noord-Holland. Afhalen in Heemskerk is altijd mogelijk. Zorg er wel voor dat van tevoren we van uw komst afweten. Wij zorgen dan dat uw grond, zand, hout, sierbestrating of andere benodigdheden voor u klaar staan om af te halen.

Wilt u meer weten? Vraag onze medewerkers om een vrijblijvende offerte op maat. Uw tuin begint bij Bakker Buitenleven.

Wij scoren een 8.9 bij onze klanten en 97% beveelt ons aan

Wij gebruiken cookies.
 Cookies NIET accepteren