Bakker's Keuze
Geen filter opties gevonden
Op Voorraad
Duurzaam
Geen filter opties gevonden
Kleur
  • + Bekijk meer
  • - Toon minder
Afmeting
  • + Bekijk meer
  • - Toon minder
Verpakking
Prijs
Siergrind en split
66 Artikelen
Sorteer op
Siergrind & Split

Siergrind & Split

Siergrind koop je bij Bakker Buitenleven

Als dé tuinspecialist van Nederland heeft Bakker Buitenleven gezorgd voor een breed assortiment in siergrind en siersplit. Er zijn namelijk uiteenlopende opties en eigenschappen wanneer het aankomt op siergrind. Het kopen van siergrind begint dan ook bij weten wat je wilt. Siergrind in de tuin is makkelijk in onderhoud, goedkoop en eenvoudig om aan te leggen. Het grind laat water door en is overal te plaatsen. Ook op de plekken waar sierbestrating en klinkers niet goed passen.

Om jouw keuze wat spannender te maken, hebben wij gezorgd voor verschillende soorten siergrind en siersplit. Bovendien staan wij als specialist klaar om je te voorzien van doordacht advies op maat en professionele tips voor jouw tuin. Maar laten we bij het begin beginnen en je eerst uitleggen wat het verschil is tussen grind en split.

Verschil tussen grind en split

Het grote verschil tussen grind en split zit in de details. Wellicht heb je opgemerkt dat grind vaak keurig rond of gerond is. De vormen van het siergrind dat je kopen kunt bij Bakker Buitenleven passen dan ook prachtig bij elkaar en geven jouw tuin een strakke en mooie uitstraling.

Bij grind is uitstekend gelet op de mooie vorm, wat betekent dat soms ook op kunstmatige wijze vorm is meegegeven aan een steentje. Split, daarentegen, is simpelweg uit de rotsen gehakt. Het breuksteen wordt direct uit de berg gebroken en kan dus kleiner, groter, puntig, rond en een tikkeltje avontuurlijk zijn. De eigenschappen van siergrind en siersplit op een rijtje:

De eigenschappen van siergrind:

  • Komt vaak van rivierbodems en heeft een gerond uiterlijk
  • Vanwege het tijdrovende proces om te verzamelen heeft grind een hogere prijs
  • Beloopbaar zonder schoenen

De eigenschappen van siersplit:

  • Is direct uit de berg gehakt en heeft grillige hoeken en vormen
  • Gemakkelijker te verzamelen en dus goedkoper
  • Door de scherpe randjes en punten niet geschikt om blootsvoets over te lopen

Verschillende soorten siergrind en siersplit

Nu we vastgesteld hebben wat het verschil tussen siergrind en siersplit is, kunnen we je vertellen over de verschillende soorten siergrind. Sommige steensoorten zijn verkrijgbaar in zowel split als grind, vanwege de aanwezigheid van rivieren bij berggroeven. In ons assortiment vind je pagina’s vol met talloze mogelijke keuzes. Hier zijn enkele uitgelichte soorten grind waaruit je kunt kiezen!

Siergrind (wit)

De prachtige basis van de grindsoorten. Het wit/grijs gemengde, ronde grind dat je op zoveel plekken in Nederland tegenkomt. Dit siergrind is afkomstig uit Limburg en wordt daarom ook wel Limburgs wit grind genoemd. Met de verschillende tinten wit geeft deze levendige grindsoort je tuin karakter en uitstraling. De combinatie met natuursteen is prachtig en de neutrale uitstraling van het witte grind geeft je veel stijlmogelijkheden.

Carrara rond grind (wit of grijs)

Ook het Toscaanse Carrara grind heeft prachtige wittinten en zelfs grijstinten. Met de juiste combinatie breng je levendigheid in jouw tuin. Deze marmeren steensoort met mooie groeven is te bestellen in uiteenlopende maten.

Castle grind

De rondingen in Castle grind, ook wel Kasteelgrind genoemd, kwamen op natuurlijke wijze tot stand. Deze zeer prettig beloopbare grindsoort kan dankzij de egale kleur worden gecombineerd met vrijwel elke keuze die je maakt voor jouw tuin. De hardheid is voldoende voor je oprit, maar het gewicht geeft je ook de mogelijkheid om dit siergrind op daken toe te passen.

Flachkorn grind

Met een platte grindsoort die een wat meer natuurlijke uitstraling hebt, verander je in één keer de sfeer in jouw  tuin. Lopen en fietsen, of rijden met de auto word gemakkelijk doordat deze grindsoort niet rolt. Loop er comfortabel met je blote voeten overheen en geniet van de diverse kleuren in het Flachkorn grind. Beschikbaar in diverse maten bij Bakker Buitenleven.

Ardenner split

Met de mooie, diep grijze kleur is de Ardenner split één van de meer populaire soorten. Iedere tuin krijgt meer sfeer door het gebruik van Ardenner split. Deze siersplit is verkrijgbaar bij Bakker Buitenleven in verschillende maten en wordt binnen 5 werkdagen geleverd in Noord-Holland. Ook verkrijgbaar in Geel Ardenner Split

Basalt split

Het donkere Basalt split is prachtig om te zien en geeft een sfeervolle uitstraling aan jouw oprit of looppad. Omdat de vorm zorgt voor een uitstekende hechting, kan uitstekend met auto’s of fietsen over de Basalt split worden heen gereden.

Rode Mijnsteen

Deze zachte én lichte rode split komt uit de Nederlandse en Belgische kolenmijnen. Bij het winnen van kool is de Rode Mijnsplit een overblijfsel. De roodbruine kleur is dan ook een resultaat van verbranding. De splitsoort leent zichzelf perfect voor gebruik in de tuin. Omdat het minder hard is kan deze split echter niet gebruikt worden als oprit.

Greensand Olivijn

Deze natuurlijke splitsoort van Olivijn is uitstekend te gebruiken als inveegsplit of brekerzand. Daarnaast wordt Greensand ook vaak gebruikt voor opritten of parkeerplaatsen, of voor tuinen en terrassen. Het olivijn Greensand split ruimt CO2 op en is een grote stap op weg naar duurzaamheid en het tegengaan van klimaatverandering.

Hoeveel siergrind per m2 heb je nodig?

Om te weten hoeveel siergrind per m2 je nodig hebt, kun je deze eenvoudige berekening aanhouden. Bereken de oppervlakte in vierkante meters en vermenigvuldig dit met het aantal centimeter van de dikte van je grind. Dat ziet er dus bijvoorbeeld zo uit voor een oprit van 10 vierkante meter met 5 cm dik grind: 10 x 0,05 = 0,5 m3 siergrind.

Heb je vragen, of wil je graag wat ondersteuning in het meten en berekenen van jouw benodigde hoeveelheid siergrind of siersplit? Neem dan contact op met Bakker Buitenleven.

Wij scoren een 8.9 bij onze klanten en 97% beveelt ons aan

Wij gebruiken cookies.
 Cookies NIET accepteren