Het Bewust Buitenleven Concept

van Bakker Buitenleven

Duurzaamheid is een van onze belangrijkste kernwaarden en werken we er elke dag keihard aan om onze ecologische voetafdruk kleiner te maken. Dat doen we niet alleen door bewust te ondernemen. Maar ook door onze klanten te helpen om hun tuin zo duurzaam mogelijk in te richten.

Bakker Buitenleven is winnaar van de IJmond Duurzaam Award!
 
 
 

Dit is ons concept

Waar komt een product vandaan en van welke materialen is het gemaakt? En hoe lang gaat het mee? Mensen vinden de duurzaamheid van producten belangrijk, maar het is vaak niet goed te achterhalen. Met ons Bewust Buitenleven concept veranderen we dat. We kopen verantwoorde producten in en geven met ons eigen keurmerk aan hoe duurzaam iets is.

Wij weten namelijk precies wat de herkomst van onze sierbestrating is. En hoe het wordt gemaakt. Maar ook of het gerecycled is of hergebruikt kan worden. Aan de hand van onder andere deze criteria ranken wij onze producten – sierbestrating met 5 sterren is het meest duurzaam. Een tuintegel met maar 1 ster het minst.

Met stickers op onze producten en een handig filter in onze webshop geven we per product aan hoe duurzaam het is. En we hebben ook een volledig duurzaam ingerichte modeltuin.

Zo helpen we onze klanten om op bewustere wijze keuzes te maken. [En hopen we onze collega-ondernemers te inspireren om hetzelfde te doen.]

Bakker Buitenleven
Bakker Buitenleven

Bewust Ondernemen

We helpen onze klanten dus met bewuste keuzes. Maar we ondernemen zelf natuurlijk ook zo duurzaam mogelijk.

 

  • We scheiden al ons afval, ook wat klanten terugbrengen.
  • Onze heftrucks zijn elektrisch en stoten geen schadelijke stoffen uit.
  • We wekken onze eigen energie op met zonnepanelen.
  • Onze vrachtwagens hebben het hoogste emissielabel.
  • Onze shovels ook: die tanken we met Neste hernieuwbare diesel. Dat is een met waterstof behandelde plantaardige olie die de uitstoot van broeikasgassen drastisch vermindert.
  • En elke maand brainstormen we met ons team: hoe worden we nóg bewuster?

 

Zo dragen wij ons steentje bij aan een gezondere wereld. En we maken onze klanten blij. Want zeg nou zelf: van een duurzame tuin geniet je uiteindelijk toch het meest?

EEN BETERE WERELD BEGINT IN JE TUIN!

 

Blijf op de hoogte

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van tips en ideeën om ultiem tuingenot te ervaren? Volg ons dan op social media of kom een keer langs in onze showtuin.

 

    

Wij gebruiken cookies.
 Cookies NIET accepteren